Back to Top
Глухівський національний педагогічний університет
імені Олександра Довженка


, присвяченого 300-річчю від дня народження Г. С. Сковороди. Засідання круглого столу відбуватиметься у змішаному форматі: очно (ауд. 59) та онлайн підключення до конференції Zoom
 
Ідентифікатор конференції: 531 368 6297
Код доступу: 2022

ПРОГРАМА - ПОСИЛАННЯ 

ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ ЗА МАТЕРІАЛАМИ КРУГЛОГО СТОЛУ - ПОСИЛАННЯ 

СКОВОРОДИНІВСЬКІ ЧИТАНННЯ В ГЛУХІВСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ
     6 грудня у Глухівському національному педагогічному університеті імені Олександра Довженка відбулись «Сковородинівські читання», присвячені 300-й річниці з дня народження Григорія Савича Сковороди – мислителя-енциклопедиста, педагогапросвітителя, філософа-мудреця, поета, перекладача, композитора, музиканта, співця, культурно-освітнього подвижника. Подія пройшла у форматі круглого столу.
              З вітальним словом до учасників круглого столу звернулись Луценко Григорій Васильович, доктор педагогічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка і Гоголь Наталія Валеріївна, доктор педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри української мови, літератури та методики навчання Глухівського національного педагогічного університету. «Сьогодні, коли наша країна щодня виборює мирне і щасливе життя, слова великого філософа є напрочуд актуальними і важливими, оскільки корені його світогляду сягають глибини історії нашого народу, а його концепція життєвої мудрості, філософії свободи, священної любові до Вітчизни вражає й у ХХІ столітті», – зокрема наголосила Наталія Гоголь.
          Учені-дослідники з різних освітніх закладів поділились своїми надбаннями щодо творчої спадщини й біографічних відомостей видатного сина українського народу.
       Новиков Анатолій Олександрович, доктор філологічних наук, професор кафедри української мови, літератури та методики навчання Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка висвітлив питання про образ Григорія Сковороди крізь призму драми Олексія Чугуя «Велике пророцтво»; Прокопчук Віктор Степанович, доктор історичних наук, професор кафедри історії, правознавства та методики навчання Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка розповів про внесок академіка П. Т. Тронька в увічнення пам’яті Г. Сковороди; Алексєєв Ігор Геннадійович, аспірант Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди торкнувся питання про культуру читання і цитування творів Григорія Сковороди; Гриценко Андрій Петрович, доктор педагогічних наук, завідувач кафедри історії, правознавства та методики навчання Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка розповів про методику використання педагогічної спадщини Григорія Сковороди у процесі викладання навчальних предметів громадянської та історичної освітньої галузі; Артюх В’ячеслав Олексійович, кандидат філософських наук, незалежний дослідник розповів про національні образи Григорія Сковороди; Будянський Дмитро Васильович, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри образотворчого мистецтва, музикознавства та культурології Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка висвітлив питання про образ Григорія Сковороди у виставі Сумського музичнодраматичного театру ім. М.С. Щепкіна «Григорій і Параскева»; Біліченко Павло Геннадійович, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки, психології, соціальної роботи та менеджменту Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка виступив з доповіддю: «Г. Сковорода про педагогічну майстерність учителя»; Медвідь Наталія Сергіївна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови, літератури та методики навчання Навчальнонаукового інституту філології та історії Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка торкнулась питання мовотворчості Григорія Сковороди в історії української літературної мови; Левченко Максим Андрійович, фахівець відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю Університету Григорія Сковороди в Переяславі, аспірант 4-го року навчання Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка оприлюднив доповідь «Сковорода і Переяслав: витоки та сучасність». Усі доповіді були надзвичайно цікаві й пізнавальні, дозволили доторкнутися до багатогранної й невичерпної спадщини Григорія Сковороди, осмислити його постать різнобічно

Оголошення

Вітання


5 квітня о 10.00 відбудеться інформаційно-просвітницька зустріч з ДОП СП ВП НОМЕР 1 м. Кролевець Контопського РВП ГУНП в Сумській області капітаном поліції Свинаренком Сергієм Олександровичем. Тема зустрічі: «Гендерна нерівність, насильство над жінками: де шукати допомогу. Булінг у освітньому середовищі»
https://zoom.us/j/5313686297?pwd=bFZHUG05VTM3N3hMR3RFeGFpQlI1QT09




Cумський прикордонний загін Державної прикордонної служби України висловлює глибоку подяку за підтримання взаємодії, інформаційну підтримку та допомогу підрозділам прикордонного загону в умовах війни, розв’язаної російською федерацією проти України. Єдиний спосіб зупинити це жахіття – ПЕРЕМОГТИ! Сумські прикордонники продовжують виконувати обов’язки в нелегких умовах та протидіють зовнішній загрозі. Ми стаємо сильніші кожен день!!!

Державна прикордонна служба України цінує і поважає кожного прикордонника, піклується про особовий склад, вдосконалює систему соціального забезпечення та є соціально відповідальною установою. Нині, враховуючи виклики сьогодення, професія захисників кордонів набула особливого значення. Охоронці кордону з честю та гідністю виконують завдання із забезпечення надійної охорони та оборони державних рубежів нашої Батьківщини. 24 лютого 2024 року Державною прикордонною службою України організовано та запущено рекрутингову кампанію.

З метою інформування цивільної молоді (випускників закладів вищої освіти) Сумської області про можливість пов’язати своє життя з військовою службою, стати офіцером в лавах Державної прикордонної служби України та вступити на навчання до Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького (м. Хмельницький) у 2024 році, прошу Вас довести до здобувачів освіти (випускний курс, а також здобувачів на заочній формі навчання) та розмістити на дошках оголошень наступну інформацію про умови вступу та навчання в Національній академії ДПСУ та вищих військових навчальних закладів України, закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку військових фахівців за державним замовленням Державної прикордонної служби України.

З метою якісного виконання завдань по охороні державного кордону Сумської області прошу Вашого сприяння у вирішенні питання щодо доведення до здобувачів освіти (випускний курс, а також здобувачів на заочній формі навчання) та періодичного поширення і опублікування матеріалів (інформації) доступними вам, можливими способами (поширення у соціальних мережах закладу освіти, групах для спілкування) про можливість, після завершення навчання (під час навчання на заочній формі),  проходження військової служби в лавах Сумського прикордонного загону Державної прикордонної служби України громадянами України, які готові захистити свою державу, область, родину!

У разі необхідності, ми маємо можливість прийняти участь в онлайн зустрічі зі здобувачами освіти вашого закладу із вказаних питань.

Сподіваємось на позитивне вирішення питання та подальшу успішну співпрацю.

З повагою, Відділ комплектування 5 прикордонного загону!
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. +38(067) 365 71 35
Звернення та Оголошення для агітації
брошура вступ НАДПСУ держзамовлення 2024 (в три)
БУКЛЕТИ по спеціальностям курсант державмовлення НАДПСУ 2024










Цьогоріч ми вшановуємо 210 років від дня народження великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка. Його слова перетворюються на дзвінкий голос, що об'єднує серця українців навколо любові до рідної землі, мови та культури. 
 
Шевченко не просто поет, він - символ нескореності, боротьби за свободу та гідність народу. Його творчість є маяком, який освітлює шлях українців через віки, нагадуючи про велич нашого духу та непереможність перед обличчям випробувань.  
 
Сьогодні, віддаючи шану Шевченкові, ми не лише вшановуємо пам'ять про великого українця, а й нагадуємо собі про відповідальність перед майбутніми поколіннями - зберегти та примножити національну гідність, яку він так відважно захищав своїм словом. 
 
Давайте разом згадаємо його славетні рядки, які сьогодні актуальні, як ніколи: "Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!"





Залучення громадян на військову службу за контрактом до підрозділів морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України 
Лист







Підсумки роботи університету за цільовими показниками діяльності у 2023









Підготовчі курси до НМТ/ЗНО 2024

Покликання для реєстрації







За ініціативи першої леді України Олени Зеленської створено Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?», мета якої – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я, дати розуміння та показати інструменти, які допоможуть українцям дбати про свій внутрішній стан.

Опитування проводиться за допомогою гугл-форм за покликаннями:

представники органів управління освітою, центрів професійного розвитку педагогічних працівників https://forms.gle/4hVfDixJk4fXywRb6

науково-педагогічні працівники, педагоги, батьки, студенти https://forms.gle/1YMHkdEkH8wX3TD66

Знайти фахівця, який готовий надати допомогу з ментального здоров’я, можна за допомогою онлайн-мапи «Надавачі медичної допомоги за напрямом «Психологічна та психіатрична допомога» за посиланням bit.ly/47u3O3q

  Про цінність ментального здоров’я та піклування про нього можна дізнатися також:

Спеціальна сторінка – http://howareu.com

Facebook – https://www.facebook.com/howareu.program

Instagram – https://www.instagram.com/howareu_program

YouTube – https://www.youtube.com/@howareu_program

Twitter – https://twitter.com/howareuprogram

Telegram – https://t.me/howareu_program

TikTok – https://www.tiktok.com/@howareu_program

Viber – https://invite.viber.com/?g2=AQAyHzQp6XJwmVCkkkXeWJVdLF8eAQa8Pzq3NYgcLWJGls3sN3tGibu5P%2BEH0rsb

 




Увага!
Для розміщення інформації на сайті надсилайте матеріали на електронну пошту адміністратора сайтуЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  
Прохання зазначити конкретний розділ сайту для розміщення. 
Перелік обов'язкових документів зазначений в наказі МОН №160


 

Останні новини

ІІ Глухівські історико-філософські читання

17 квітня 2024 року на базі Навчально-наукового інституту філології та історії Глухівського НПУ ім. О. Довженка було проведено Всеукраїнську науково-практичну інтернет-конференцію "ІІ Глухівські історико-філософські читання"
19 квітня 2024
 

Розвиток гнучких умінь (soft skills) у процесі освітньої діяльності: теорія і практика

22 лютого 2024 року в Глухівському національному педагогічному університеті імені Олександра Довженка за підтримки Міністерства освіти і науки України, Інституту педагогіки НАПН України було проведено ІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Розвиток гнучких умінь (soft skills) у процесі освітньої діяльності: теорія і практика»
29 лютого 2024
 

Сучасні тенденції та перспективи мовно-літературної освіти в Україні

15–16 лютого 2024 року в ННІ філології та історії Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка в онлайновому режимі триває робота VІ Всеукраїнської студентсько-викладацької науково-практичної інтернет-конференції з міжнародною участю «Сучасні тенденції та перспективи мовно-літературної освіти в Україні».
19 лютого 2024
 

Підсумки роботи університету за цільовими показниками діяльності у 2023

В останній декаді січня в Глухівському НПУ ім. О. Довженка проходили звітні заходи. Спочатку звітували керівники факультетів і навчально-наукових інститутів, а  31 січня 2024 року відбулася Конференція трудового колективу Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, на якій було заслухано звітну доповідь про діяльність на посаді виконувача обов’язків ректора Курка Олександра Івановича, доктора історичних наук, професора, у якій було підбито підсумки роботи університету за цільовими показниками діяльності у 2023.
31 січня 2024
 

Алгоритм дій під час оголошення сигналу «Повітряна тривога»

 12.12.2023 на виконання Наказу Глухівського НПУ ім. О.Довженка № 437 від 22.11.2023,
начальником  штабу ЦО Шпаком О.В.  було проведено онлайн-інструктажі для всіх учасників освітнього процесу
21 грудня 2023
 
 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

ВІДЕОГАЛЕРЕЯ

УНІВЕРСИТЕТИ-ПАРТНЕРИ