Флешмоби



Відбулася зустріч Української Асоціації Студентів, до якої входить і студентське самоврядування нашого університету, із Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим та заступником Міністра Михайлом Винницьким.
 
Було обговорено питання:
? академічної мобільності студентів чоловічої статі за кордон;
? виплати стипендій;
? матеріально-технічного забезпечення ЗВО;
? майбутнього контрактної та бюджетної форми навчання;
? освітні траєкторії та суб'єктність студента.
 
Представником студентського самоврядування від нашого університету став студентський директор ННІФІ Антон Зенченко.
 
Вдячні за діалог та пошук спільних рішень!


 Національний форум органів студентського самоврядування "Молодь. Лідерство. Взаємодія"

11-12 травня представники студентського самоврядування Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка Конопля Арсен та Зенченко Антон узяли участь у Національному форумі органів студентського самоврядування "Молодь. Лідерство. Взаємодія" в м. Ірпінь.
Потужний захід було організовано Громадською організацією «Українська асоціація студентів» (ГО «УАС») у співпраці з лідерами студентського парламенту Державного податкового університету. Форум об’єднав представників органів студентського самоврядування з понад п'ятдесяти закладів вищої освіти, поважних гостей із вищих органів державної влади для обміну думками й досвідом щодо актуальних питань розвитку студентського самоврядування.
У межах Форуму було здійснено широке обговорення проблем студентського самоврядування, активно працювали тематичні майданчики, а саме:
  • «Сучасний стан правового регулювання студентського самоврядування в Україні»;
  • «Імплементація іноземного досвіду студентського самоврядування у вітчизняну практику»;
  • «Проблеми фінансування органів студентського самоврядування»;
  • «Роль студентського самоврядування у забезпеченні якості освіти в умовах воєнного стану»;
  • «Взаємодія студентського самоврядування з адміністрацією ЗВО та органами влади»;
  • «Ризики та перспективи студентського самоврядування в умовах онлайн-формату навчання».
Важливим гостем Форуму став освітній омбудсмен України Сергій Горбачов, спілкування з яким було не тільки професійно виваженим і корисним, а й практичним, оскільки студенти дійсно відчули свою важливість у забезпеченні якості освіти в умовах війни: обов’язки, права і можливості кожного й освітянської спільноти України загалом. Відповіді на питання, висловлення власних думок, інтерпретування загальнолюдських цінностей у контексті війни, проєктування моральності і людськості на кожний вчинок, спільне обговорення й гуртування  – у межах Форуму було дійсно дуже багато активностей, важливих і необхідних для подальшої співпраці студентської молоді.


 




Дні Шевченка в університеті.
Для кожного з нас ім’я Шевченка є святим. Велич Кобзаря – у величі всієї України і в особистій долі кожного українця.
У його творчості, у його страдницькому житті і навіть у його зовнішності відображена прекрасна багатостраждальна Україна, яка бореться за своє світле майбутнє до сьогоднішнього дня.
14 березня студенти Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка з нагоди Шевченківського тижня зіграли у квест-гру «Шлях майстра українського слова», створена для того, щоб здобувачі вищої освіти пригадали великого поета, вкотре усвідомили значимість його постаті для українського народу, щось відкрили для себе нове у цій величній особистості і гідно, за словами В. Зінкевича, «пройшли шлях до Тараса». Учасникам гри стали у пригоді їхні знання життя і творчості Великого Кобзаря України, теорії літератури, а також логіка, витримка та бажання перемогти. Це і стало девізом команди «Грифони», які отримали більшу кількість балів, аніж команда «Маніфест».
Слова Шевченка — це шось живе і вічне. Вивчаймо його, міркуймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він нащадкам свого народу!
Пізнаймо нове у образі великого українського генія та майстра слова - Тараса Григоровича Шевченка!







Наші діти неймовірні.
Волонтерська акція студентського самоврядування університету «З любов’ю до ЗСУ» переросла у загальноміський флешмоб. Дякуємо дитячим садочкам, позашкіллю, центральній районній бібліотеці, освітянам, мешканцям міста за активну участь і підтримку наших захисників. Ми зібрали величезну кількість оберегів, листів і листівок, які стануть цінною реліквією для військових на фронті.
Перша партія символічних подарунків уже прямує на передову.
Любі діти, продовжуйте писати і творити, бо ваші листи і роботи надихають і додають сил нашим захисникам і захисницям






Студенти відвідали ковзанку






28 січня, Арсен КОНОПЛЯ - студент 32-ДО групи факультету дошкільної освіти долучився до обласного Форуму змінотворців за підтримки журналу "Цукр" та ГО "Місто розумних". Спікерами цього заходу були:
Шеф-редактор української регіональної суспільної телерадіокомпанії, філії Національної суспільної телерадіокомпанії України "Суспільне Суми" - Крамченков Андрій Борисович, тема виступу: "Як зробити свої проєкти помітними для журналістів?";
Керівник Агенції регіонального розвитку Сумської області - Стариков Григорій Миколайович, тема виступу: "Чому молодь - ключовий гравець у розвитку регіону?";
Виконавча директорка організації "Тепле місто" - Тужанська Росана Іванівна, тема виступу : "Як змінити темп життя міста? Досвід платформи ініціатив "Тепле місто" з Івано-Франківська".
Нетворкінг та обмін досвідом дозволяє зрозуміти, що Змінотворцем (Change Maker) може бути кожен, хто докладає зусиль для імплементації найдієвіших кейсів розвитку власної громади.





Архів

День святого Миколая 19 грудня





Молодіжний рух.
Студентський актив університету доєднався до тренінгової сесії «Участь молоді». Разом із молоддю міста долучилися до симуляційної гри «Червоні лінії» або «Як створити молодіжний центр у своїй громаді?», яку провів заступник голови Молодіжної ради при Сумській ОДА, голова СОМР (Сумська обласна молодіжна рада). Та засновник Молодіжний центр «Атмосфера» в місті Лебедин Владислав Максименко. Молодь продемонструвала свої комунікаційні здібності та спробувала себе в ролі влади, бізнесу, представників громади тощо. Учасники заходу дізналися про особливості створення та розвитку МОЛОДІЖНИХ ЦЕНТРІВ, а про основи молодіжної політики розповів Максим Бондаренко, радник з питань молоді голови Сумської ОДА.
Захід проводився Молодіжною радою при Сумській ОДА з громадською організацією «Ліга змін».
Лідерські якості та ораторські здібності представників молодіжного центру університету були відмічені організаторами заходу та двох студентів (Коноплю Арсена, Скрипку Дашу) було запрошено до участі в івенті «Молодь на прокачку» м. Суми.
Так тримати, наші студенти найкращі.






5 і 6 листопада 2022 р. студенти Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка
Арсен КОНОПЛЯ ( 3 курс факультету дошкільної освіти,32-ДО група);
Дарія СКРИПКА ( 2 курс ННІ філології та історії, 22-А, 23-У групи) взяли участь у потужному івенті - «Молодь на прокачку».
Організатори заходу акцентували увагу на тому, що взаємодія молоді з органами державної влади та місцевого самоврядування виокремлює два поняття: участь (participation) та залучення (engagement). Учасникам була представлена модель Роджера Харда, яка описує мету, цілі, основні принципи участі молоді, суб’єкти, функції, рівні участі, інструменти реалізації та оцінювання. Окрім цього, така модель доводить те, що участь не обмежується організованими групами та громадськими організаціями, більшість її елементів можна застосовувати до широкого загалу громадськості та окремих осіб. Спікерами на заході були:
Заступник голови Сумської ОДА, керівник Сумської ОВА Клименчуков Олег Володимирович, тема виступу: "Робота влади з молодими людьми на обласному рівні в контексті принципу участі молоді";
Заступниця міністра молоді та спорту України Потапенко Марина Миколаївна, тема виступу: "Робота з молоддю та залучення до державних процесів";
Директор департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України Беляєва Ірина Іванівна;
Голова ГО "Українська асоціація молодіжних рад" Сонько Володимир Іванович, тема виступу: "Взаємодія молоді з органами влади в контексті діяльності молодіжних рад";
Експерт ГО "Бюро аналізу політики" Бобиренко Віктор Анатолійович;
Станичний ГО "Пласт" в Сумській області Міщенко Володимир;
Представниця спільноти БУР Олешенко Юлія;
Регіональний координатор Сумщини в ГО " Let's do it, Ukraine" Чурбаков Михайло;
Голова ГО "Ліга змін" Кузіна Ірина; Голова ГО "Громадський моніторинг України" Максименко Владислав.
Тренінгова сесія допомогла нашим студентам втілити навички міжособистісної комунікації та суб‘єкт-суб‘єктної взаємодії.
Щиро вдячні за проведений івент, сподіваємося на подальшу співпрацю






Посвята в студенти!
22 вересня відбулася урочиста церемонія Посвяти першокурсників у студенти Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка.
Традиційно першокурсники пройшли ланцюжок випробувань, виконали всі завдання квесту (на швидкість) та змогли краще познайомитися з багатою історією університету, устроєм, особливостями навчального процесу, територією. Старшокурсники поділилися з першокурсниками власними секретами успішного навчання та активного дозвілля.
Під час заходу молодь вшанувала пам’ять полеглих героїв, захисників України, які віддали свої життя за свободу та незалежність держави.
Усім юним студентам-довженківцям бажаємо бути цілісними особистостями і свідомими громадянами України, європейцями високої культури та інтелекту, професіоналами і лідерами!






Кожного року у вересні Міжнародна спортивна спільнота відмічає багато свят: свято Олімпійського руху, Міжнародний день студентського спорту, День фізичної культури та спорту.
20 вересня у Міжнародний день студентського спорту викладачами кафедри теорії і методики фізичного виховання Глухівського національного університету імені Олександра Довженка була організована зустріч здобувачів вищої освіти з ветераном спорту, мандрівником, підприємцем, меценатом нашого міста Володимиром Романенком. Зустріч відбулася в кафе-музеї "Гол" де Володимир Іванович презентував свій спортивний шлях, розповів багато цікавих історій, поділився враженнями від численних подорожей, представив історію футболу Глухівщини. Здобувачі вищої освіти та викладачі кафедри із захопленням слухали його розповідь, ставили багато запитань, ділилися власним спортивним досвідом. Час проминув дуже швидко, всі присутні отримали величезне задоволення від теплого і щирого спілкування з відомою людиною. Сьогодні у складний час надзвичайно важливим є живе спілкування, взаємопідтримка, уміння радіти досягненням інших, що надає віри у свої сили і стимулює молодь до власних спортивних перемог.






Наближається одне з найважливіших свят для християн – Воскресіння Христове. Цього року не всі зможуть дозволити собі пишне святкування, а через воєнний стан великодні вихідні в Україні можуть бути не такими довгими. Але головні традиції Світлого дня не вимагають особливих витрат та часу, головне – відзначити свято з відкритим серцем у колі найближчих людей.
Саме в такому колі пройшов цікавий майстер клас, із декорування великоднього яйця в техніці кінусайга, від Ольги Вишник.
Студенти гуртожитку, давно стали однією великою родиною, а від початку війни Росії проти України, все більше єднаються і проводять час разом. Ось і сьогодні виготовляли яскраві яєчка, з вірою в щасливе майбутнє, в перемогу, яка обов’язково буде за нами.
З Україною в серці.







День Святого Валентина, або ж День закоханих- щорічне свято, яке традиційно відзначають 14 лютого майже в усьому світі.
Ті,хто святкують це свято, дарують коханим і дорогим людям подарунки та особливі листівки у формі сердечка з побажаннями кохання - Валентинки.
Весело 14 лютого відзначили й в гуртожитку √2. Святковий вечір розпочався дуууже весело, адже було проведено цікаві конкурси (переможці отримали свої солодкі призи), кожен "зарядився" позитивом, і під кінець, який був не менш веселим, натанцювалися від душі)

Joomla Plugins